Men kan man verkligen köra motorcykel och vara from samtidigt? Ja. Du kan till och med dricka alkohol och vara djupt troende samtidigt. Jesus sa att det är inte det som kommer in genom munnen som är syndigt – utan det som kommer ut ur den. Och att allt skitsnack, alla tankar på mord, all ondska kommer inifrån och det är vad som gör människan syndig. Inte vinet eller ölen hon dricker eller fordonet som vederbörande framför. Må så vara en Harley Davidson eller en Yamaha Virago. Kawasaki. Samma lika. Märket på MC:n saknar betydelse. Det kan aldrig vara en synd att åka motorcykel. Däremot är chansen stor att Jesus hade föredragit Harley Davidson.

Synd betyder “att missa målet”. Precis som vid en match av något slag eller överhuvudtaget någon sportgren. Man missar målet. Hur man missar målet är individuellt. Synden är individuell. Vet man med sig att man tappar humöret när man dricker och blir våldsam så bör du undvika alkohol, oavsett om du är troende eller ej. En annan person i samma kristna motorcykelklubb kan dricka alkohol utan problem. Vederbörande missar inget mål för att vederbörande dricker alkohol. Dock kan det vara bra att undvika alkohol i miljöer där det finns människor som har problem med alkoholen, man gör det av kärlek. Undviker det som kan vara din broder till fall, som det står i Bibeln.

Jesus beskrev sig själv som Vägen, Sanningen och Livet. På andra ställen i Bibeln beskrivs han som Kärleken. Oavsett så är det inställningen till Sanningen, Livet och Kärleken som skiljer en troende MC-kille från en MC-kille som inte tror. Men MC-folk brukar vara bra folk i det stora hela och rötägg finns det överallt. Men kärleken till den här mannen Jesus är vad som skiljer en kristen MC-kille från en som inte tror på Gud. Man kan inte undgå att förälska sig i Jesus när man förstått vem han är.